BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 29, 2011

aku bz

paling singkat update aku..manyak nak story..tp idea lambat..so next entri panjang lebar sikit..this time still bz ngan closing accnt

Friday, December 16, 2011

masa ader..tp idea takde..

ntah la..rasa lama jek tak post citer..even byk yg jadik lam life skrg..ehehehhe mcm entri nie....hai nie aku jaga kaunter lagi..so means that aku akan keja halfday jek la...muahhahaa..balik leh tido....heheehe dah la ngantuk...nie..bosan gila jaga kaunter..pastu kwn2 lain bleh lak dtg tepek kat kaunter dok ajak kuar...adeh..korank saja panazzz line yek....muahahhaha....takpe..janji balik awal...huhuuhu tak tahu la skrg nie..since mcm2 lam otak aku nei...aku mmg ser gila n takde idea nak update story aper....padahal manyak ajer citer....mcm2 last 2 weeks...aku masak ..hehehe...siap ngan housemate g pasar...pastu masak...kenyang..terbungkang!!! mcmana la aku tak gemukkkk...sure gemuk coz tu la rutin aku..mkn n mkn....tghari nie...pun taktau lagi nak mkn apa..yg pasti...aku akan makan..hahhahaha

Thursday, December 15, 2011

hrmis

AKU NYAMPAH KLU MASUK SISTEM HRMIS NEHHHHH....TENSION TULLLL

Friday, December 9, 2011

lil jijie...

Wednesday, December 7, 2011

sgt sedey

hati sedey...........

aku stress sbb neh la....

YAB / YB / YB Dato' / YBhg Dato' / YBhg Datin / Tuan / Puan,

Merujuk kepada email Penutupan Akaun Bagi Tahun Kewangan 2011 yang terdahulu dan Taklimat Penutupan Akaun Tahun 2011 oleh Jabatan Kewangan Negeri yang di adakan pada 06 Disember 2011, dengan ini dimaklumkan semula bahawa semua perkara berkenaan urusan Kewangan PSUKPP seperti Pesanan Kerajaan/Tuntutan/Bil-bil bagi tahun 2011 adalah seperti berikut:
(i)   Bulan November 2011 dan sebelumnya, perlu diserahkan ke Unit Kewangan PSUKPP pada atau sebelum jam 12.00 tengahari, 12 Disember 2011 (Isnin)
(ii)  Bulan Disember 2011, perlu diserahkan ke Unit Kewangan PSUKPP pada atau sebelum jam 5.00 petang, 23 Disember 2011 (Jumaat)
(iii)  Hanya Bil-bil Utiliti, Tuntutan Lebih Masa dan Tuntutan Perjalanan Bulan Disember 2011 SAHAJA yang akan dibayar di bawah AKAUN KENA BAYAR (AKB) dan perlu diserahkan ke Unit Kewangan PSUKPP pada atau sebelum  jam 12.00 tengahari, 03 Januari 2012 (Selasa). Namun begitu  YB / YBhg Datin / Tuan / Puan digalakkan menghantar dokumen tersebut (Tuntutan Lebih Masa dan Tuntutan Perjalanan) seawal mungkin berdasarkan tarikh di atas jika berkesempatan berbuat demikian.
YB / YBhg Datin / Tuan / Puan dan semua pegawai terutama yang mengendalikan pengurusan kewangan Bahagian/Unit, program-program di pejabat Ahli-Ahli Yang Berhormat dan juga keurusetiaan Jawatankuasa MMK adalah dinasihatkan agar membuat perancangan atau menjadualkan  semula program/aktiviti yang dirancang berdasarkan tarikh penutupan akaun seperti di atas untuk mengelak sebarang masalah melibatkan pembayaran.
Pentadbiran ini juga memohon kerjasama daripada semua pihak untuk memastikan dan mengambil tindakan segera agar tuntutan perjalanan dan bil-bil utiliti bagi tempoh yang dimaksudkan dapat dikemukakan ke Unit Kewangan PSUKPP seperti yang ditetapkan.  Diharapkan jua, agar perkara ini dapat dipanjangkan dan dimaklumkan kepada mereka yang tidak mempunyai kemudahan emel.
Perkara ini adalah penting bagi mengelakkan Baucar Kuiri dan pembayaran pada saat-saat akhir sebelum tarikh penutupan akaun ataupun pembayaran di bawah AP 58(a) dan AP 59 pada Tahun Kewangan 2012.
Untuk maklumat lanjut atau sebarang persoalan, sila hubungi Unit Kewangan di samb.Kerjasama, perhatian dan tindakan segera daripada pihak YB Dato' / YBhg Dato' / YBhg Datin / Tuan / Puan amatlah dihargai.

Sekian, terima kasih

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"
"CEKAP, AKAUNTABILITI, TELUS"
"SEMPURNA DALAM PENYAMPAIAN PERKHIDMATAN"

Monday, December 5, 2011

Hafiz - Untuk Kamu (Ombak Rindu OST)

Friday, December 2, 2011

PENDAM~~

Aku yang mengejar bayang
Cinta kian terbiar
Terpendam kata tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Aku yang mengejar bayang cinta

urmmmm..update

muahhahaha..this is the longest friday yg aku rasa...coz before this...everytime friday..sama ada aku kena jaga kaunter...atau hang out wit a few friends..or tido jek opis..mak ai...dr smlm aku try open fb n blog...semua dah kena block...hangin ajek aku rasa....terus keinginan tuk beli ipad 2 membuak2 coz aku dah tanyah nak pikir tenet opis nie nak melingkup mcmana....muahahhahahaa.....ley dapat beli ker....huhuhuhu...bonus bulan nie pun..bukan manyak sgt...tp dah plan mcm2...mcm sengkek jek...nak baiki keta ..ABG PEL dah lama tak jalan2..cian jek dia...dok senyap kat parking lot...n then mestilah tuk anak bujang..nak belikan cage baru...hope ader rezeki lain...anyway..sesambil update nie...selongkar jek semua blog2 favourite ai....muahahhaha...pastu layan movie...sip ader bwk dvd...huhuhuhu..dah la aku sowang jek kat opis nie...+ sejuk nak tahap beku dah nie...so jgn heran la..aku mmg oakai winter coat kat opis nie...

giler arrr camni...

aku rasa sgt tension...bila semua benda kena sekat..adoilahhhh...nak update blog pun payah....geramnya aku.....bila buka mozilla firefox...just boleh baca...tp klu nak log in..hampeh...kena block....so buka pakai internet explore...bole log in la plak...tp cam tak best..lembs semacam...urggghhhhh tension la...dah la otak serabut...nak tenangkan fikiran pun korank nak sekat ker?????

Tuesday, November 29, 2011

ombak rindu....

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

~ aku rasa tak sabar nak layan citer nie kat wayang...even aku jarang sgt tgk wayang skrg nie...tp yg nie seolah meruntun hati aku ....novelnya..ntah baper kali aku baca....IZZAH...sampaikan sambungan novel tue pun aku dah baca...skrg nie sibuk promo scene2 n lagu2 OMBAK RINDU..tersentuh hati nie...apapun nantikan tayangan di pawagam berhampiran!!!

Wednesday, November 23, 2011

JANGAN MENANGIS UNTUKKU

Cukuplah sudah jangan menangis untukku
Hapuslah air matamu..............

Tuesday, November 22, 2011

aku menangis

tuk sekian waktunya.....AKU MENANGIS.......................

Thursday, November 17, 2011

LAYAN - JIJIE!!!!!!!!!!!


video

Wednesday, November 16, 2011

streeeesss ngan NEWSPAPERRR..

hahahha...dah tahap gaban dah bosan aku nie..sbb ngantuk....sebab letey..sbb mcm2 la...baru hari nie aku baru dapat menatap newspaper tutttt*****....sip bos takde..so boley lambat2 baca kan...tetiba jek..terus aku rasa sakit paler n mcm nak sakit jantung pun ader....dgn sajian berita2 di Malaysia neh....klu kes tak puas hati..dendam....konpom ko bunuh jek..jalan penyelesaian.......mcm senang gila nak ambik nyawa manusia skrg nie....isu lapok cam buang bayi tu....rasanya mmg hari2 ader lam laporan kan..smp la hari nie..JPN kuarkan statistik jumlah *anak tidak sah taraf = anak haram* beratus ribuuu oiiii.....takyah la nak ckp baper anak melayu, anak cina, anak india, anak lain2 bangsa.....stress aku bila baca...nak kata gov tak wat keja..pantau bagai...merata aku tgk dok ader ambush dr pencegah maksiat...lagi payah bila mak bapak pun 2 x 5 ngan anak...adoii..dunia2...nak salahkan saper pun tak tau la zaman nie...memasing di bagi akal & fikiran...zaman aku skolah dulu...takdenya nak lepak2 ngan jantan bagai...kuar suka hati...lepak sana sini...skrg ko tgk budak yg tak lepas UPSR pun dah mcm tgktan 5...mak aiii...dress up bikin jantung laki pecut 100 meter nak ko.....huhhuhu....kdg2 aku takut gak..sbb aku pun ader adik lagi yg muda remaja....kdg2 lancang jek mulut n tangan aku nie...sbb klu tak ajar..maka termalu jugak la bila diorg bermasalah...so far amin...alhamdullilah...sbb korank tak jadik mcm remaja yg kat luar...wisau giler aku tgk....aku pun penah remaja..even tahun depan nak masuk 3 series...huhuu....still kena behave...hahahaha...apapun...aku hope sgt malaysia still jadik tempat yg paling selamat n harmoni tuk didiami...sekian!!!!

Tuesday, November 15, 2011

stresssss

AKU SKRG STRESSSSSS SGTTTTTT...........WORDLESS....................

Friday, November 11, 2011

friday n me...






















11.11.11

agak dah kan...tarikh nie...ramailah...yg bujang jadik bini or laki owg...coz tarikh yg special la kononnye...pastu...hantaran pun ala2 tarikh jugakkan...RM11,111.10....klu nak letak 11 sen tu...rasanya tak kot..sbb duit 1 sen kan dah tak kuar...huhuuhuu...aku bukan sgt nak citer psl 11.11.11 nie..tp rata2 aku tgk kat fb...semua post kat wall ....memeasing termasuk aku...soklan yg berkaitan or tak berkaitan pun sangkut...bila time aku jek...soklan paling nyampah..berbunyi mcm nie " hari ni 11.11.11...ramai yg kawen sbb tarikh cantikkkkk...hang bila plak? "aik??? apsal aku lak kena? pastu sesibuk tanya...nak kawen 12.12.12 ka? tarikh tu pun cantikkk.....bab nie mmg aku akan jawab...sayer tgu 13.13.13.....lantak ler....huhuhuhu....biarkan la...kang lagik layan hati lagi sakit....huhuuu.....so hari nie...nak merehatkan diri yg agak tertekan sejak akhir2 nie......

Wednesday, November 2, 2011

kebekuan kemelandaan..kedirian...

jadik k-pop jap.....





hari yg paling sejukkk...dah la lubang aircond tuh..betul2 direct atas kepala aku...huhuhu...sejukkk mak aiiii...sampai tulang itam...eh tulang mmg itam ke? lantar la..sip la aku nie berangan dok korea...so mmg ader beli a few winter coat....hahahaha..ader mcm2 jenis...so hari nie aku pakai style yg panjang....so kat leher pattern mcm nie...huhuu..kaki pun siap berstokin...hahhahaa...sebelah lain2..uhuks....mmg aku bergaya seakan di korea...hahhaa...terawang2 bayangkan KIM JOO WOO ......oppa...uhuks....mlm kang sambung layan citer korea lagik...byk lam koleksi yg belum tgk....huhuhu sejak2 keta wosak nie..patah kaki la..wayang pun tak jejak lama dah...since last movie TRANSFORMER....tue jek la...citer yg dok berangan nak layan...lom tercapai hajatnya lagi..takpelah..apapepun takpelah....lepak umah jek la.....

Tuesday, November 1, 2011

fitNess wit netball team!!!

hari nie selasa ..so..ptg nie akan ader training netball wit "one team" ahaks....mggu lepas ramai yg tak dapat join...coz memasing ade hal yg tak dpt nak elak..n also cuaca yg kurang mengizinkan...dah la ramai player2 aku nie kaki rempit...so terpaksa la postpone training...so khamis lepas..mmg sgt enjoy even 8 owg jek yg dpt hadirkan diri tuk sesi fitness...mmg hari khamis lepas segala jenis exercise kita owg cuba...lama gila tak skipping...rasa mcm nak tercabut kaki2 ...ketaq lutut terus...mmg sesi pecah lemak n peluh...tercapai...so sambung la plak hari ni kan...rasanya hari nie, ramai turun sbb aku dah assign coach tuk sesi hari nie...berbayar ok...hasil dr kutipan bulanan...so petang nie get ready all player yerrrrrr!!!!!!!!!!!!! 

Monday, October 31, 2011

EPL - Fantasy Football

KO PUNYA PASAL LA POINT AKU DROPPPPP!!!! NEXT WEEK OUT OF LEAGUE K

LUIZ PLAK TAK MAINNNNNN.....BOYATA LAK INJURED..TAK MAINNNN

MENYUMBANG POINT..TP SIKIT SGT DOLLLLL

URGGGHHHHHHHHHHHH CHELSEA KALAH...POINT KO PUN DROP K...
eiiieieieiiei geram la aku bila ckp pasal bola nie...EPL this week sgt menyakitkan hati aku...mana taknyer...FANTASY FOOTBALL TEAM aku kali nie....sgt menyedihkan dari pungutan mata..agak2 la kan ..team kesayangan aku CHELSEA...kalah  vs ARSENAL...dah la main kat  home...review game takyah bincang la kat sini...tension aku la..punya la baik aku atur player2 dlm team aku..last2 keeper "P Cech" sudah biar gawang gol  bolos 5 biji..makkkk aiiiii....drop gile point aku tuk mggu nie....eieieiiee sakit hati bila kena bahan dek kekawan..tp itu adat la kan...nak sentap2 bagai tak yah jadik fans..huhuhuhuh jadik lalang jek..sokong saper menang!!! kan??? bukan main bahan aku...apapun aku masih ader another team ....hehehhe..yg tu terbaik la buat masa nie...this week ...rombakan player tuk fantasy football....kena buat...sbb aku dah tak sanggup dok last ranking k...

weekend yg tak best!!!

APSAL NIE? TAKMO2
nielah weekend yg paling aku rasa frust sgt2..urggghhhh kenapa la skrg musim mengawan.....????? my son sgt nakal this weekend coz bg mommy dier extra keja di hari minggu...takde masanyer nak bermalasan hari sabtu n ahad yg lepas...dr rancangan nak tgk wayang tergendala gara2 kereta aku wat hal lagikkk....mcm tau jek hujung tahun nak dapat bonus...so ang PEL merajuk taknak hidup...batery dah check...semua dah...at last lain yg wosak...nasib badan la...bertimpa2 lak...ingat kan hati leh la tenang tp membuak amarah dek kerana anak bertuah nie....memancut jek dier.....aku lak jadik makcik cleaner spjg hari...urggghhh bila dier wat depan mata...harus lah di piat 2 telinga...sbg denda..kurung jap lam cage..sesambil mop...berleter jer keja aku...samp nangis...huhuhu letey sangat n emosi terganggu dek kerna tak dpt nonton wayang....wahai anak mommy....takmau la pancut merata...letey la sayang!!!!
MUKA KENA LETER LAGI!!

APE NEH?? DOK LEPAK ATAS MOMMY NIE?????? DONT WANT TO TALK TO U!!! PAHAM?

Thursday, October 27, 2011

bosan + expose mistik!!

taktahu naper..tp mood nak keja semakin menurun...uhuks mangun pagi jek dah malas nak ke tempat keja....mcm penat sgt..padahalpenat layan jijie jek..kemas umah gara2 jijie...semua lah...rasanyer ade bgtau dulu tru entri...(lupa dah yg mana)@ aku mmg takde update pasal expose mistik neh...ehmmm...setelah di telek..di tenung...dgn yakin aku nie kena g berubat...hurmmmm bila family dah masuk campur hal nie..n badan pun seakan memerlukan bantuan..so sabtu lepas..bermulalah perubatan psl expose mistik kat aku..for info...aku mmg tak cayer sgt menda nie..tp kdg2 kita takleh menidakkan yg tertulis di azali...mmg aku merasai keadaan dlm expose mistik nie...agak terkejut jugak...cuma mampu terdiam takkala ustaz tue menerangkan satu persatu permasalahan yg ada...syukur pada Illahi...dgn izinNYA..ustaz tue berjaya mengubati apa yg bersarang di hati dan dlm diri aku...hanya airmata mengiringi perasaan aku..SAYU............yg tue pasti rasa....kerna terlalu lama bersemi...heran jugak...aku mmg sensitif..n mudah menangis...tp perasaan yg aku alami waktu tu..sukar diungkapkan dgn kata2...hanya aku yg merasainya...so after berubat..2 3 hari jugak aku sayu jer.......badan pun tak baper sedap...haishhh....hope after this...aku sihat seperti biasa....moga kau tahu.........!!!!!!!!!!!!!

Friday, October 21, 2011

hatiku milikmu!!

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Thursday, October 20, 2011

DRAMA - YG TAK HABIS...

"sabar? until certain limit and after that kaboom! gunung hiroshima pun meletup. sometimes i will just accept things but you really don't want to drive me up the wall. i might end up not talking to you for the rest of your life.
but there's one thing that i can never be patient with and that is waiting especially when someone promise to be at certain place on certain time and when i reach there on time (or before the time) there is no sight of the person
"......OK ..AKU KAN MALAS TAU NAK REVIEW KES NIE..TP SINCE DLM FB KO HEMTAM CAM NIE..AKU RASA..TUE KO PUNYA PART LA..TP PUNCA YG JADIK SEMUA NIE...AKU NAK REVIEW SIKIT...AS TEAM LEADER FOR MY TEAM...AKU BUKAN SAJA BERTANGGUNGJAWAB DLM MEMASTIKAN PLAYER2 AKU SELAMAT..KEBAJIKAN DIORG JUGAK ..AGAK2 LA LAM HUJAN RIBUT KO NAK PAKSA SEMUA PLAYER AKU HADIR...MAK AIII... BUKAN SEMUA PLAYER AKU NAIK KETA...NAIK MOTO LA ....ABIS..KO NAK AKU JADIK MANUSIA KEJAM ...?? ALOO...AKU BUKAN MCM TU LA...MMG AKU MGAKU SALAH COZ LAST MINIT CANCEL N AT THE SAME TIME KO DAH OTW.."UNTIL CERTAIN LIMIT"...THIS 1ST TIME KO BERJANJI BAGAI DGN AKU N TEAM...KO DAH MCM NIE....ALOO....KEPUTUSAN AKU TUH..LEPAS AKU TGK...AREA SINI HUJAN RIBUT LA..BANJIR BAGAIIIII!!!!!!!! HADEHHHH MENDA YG BOLEH SETTLE ..KO NAK MKN DALAM....IKUT SUKA KO LAH KAN.....AKU TAK LAYAN MENDA2 REMEH MCM NIE..N AKU RASA AKU WAT KEPUTUSAN YG BETUL PADA WAKTU N MASA TUH...!!!!

Wednesday, October 19, 2011

#soffiya - penangan drama kat opis...

memandangkan citer #siffiya nie tgh hot....skalik makcik2 kat opis aku nie...bukan main rancak berborak...haishhhh habis di reviewnya episode mula sampai smlm...hahahhaa...yg aku heran..suara2 makcik2 kat opis nie aku dgr membebel psl citer tuh...bila aku jenguk ..kepala memasing ngadap pc..cam kompius sat...ckp sowang2 ka? rupanya sembang sambil wat keja..sungguh efektif....mulut bunyik...keja jalan..siap tanya aku..tau dak saper lelaki yg naik moto yg psyco tuh....sah2..dia tertinggal episod masa mula2..hahahha enjoy layan dgr dia bebel....

dah arwah...

arwah abg wit jijie....
uhuks..ader sedikit waktu terluang...so nak citer sikit psl pagi neh...dlm kecoh2 mangun lambat..lam kul 6.30 camtu...jijie dah start bunyi kat luar...adoii..beratnya badan nak mangun dari katil coz..sejukk sgtt...syok dok selimut bagai....ok lah dah timing...dah pilih baju nak pakai...kuar bilik air..g depan....tgk depan jijie ader menda putih...sekilas tenung tak perasan...skali tgk betul2 ya allah..baby rupanya..dah kejong dia kat situ...jijie lak dok depan tue jek sesambil bising ngomel...nak bercerita kot...sedey mmg sedey sbb baby baru ajer stay ngan kami...tp sgt la active..even dlm cage pun..taktahu camna dia manage leh kuar melilau kat luar...tak pernah tgk jijie gigit diorg..so ala2 confius gak camna leh mati...maybe jijie gigit..but takde kesan..or mayb jijie main2 tampar2..sampai arwah..puas bertanya jijie...dia pun bercerita cam paham..apapun...dah arwah sekor..yg skor ligat dlm cage...uhuks.....

Tuesday, October 18, 2011

again jijie!!! love my son so much!!!

every weekend...sure jijie come n tido wit me....

my bantal bucuk dah mcm dier punya...haishhh

peel jijie time tido...memusing jek

love this pillow...nanti beli lagik...this one mommy punya!!

its me..jijie...GANGSTER !!!

ade keja - system down.....takde keja..

uhuks..punya lah berkobar buat baucer payment hari nie...skali kuar 3 LO, dgn payment yg mcm2....dah sekerat jalan key in dlm system...tetiba line down laks...call bhgn system...diorg ckp tak tau kul bape leh on balik...mak aiii....abis baucer aku...takkan nak batal laks....tp skrg awal lagi kan...so aku pun mgadap blog2 yg sentiasa di update..life mcm nie la skrg..lately neh kerap tak sihat..uhuks...sakit moden...sakit berulang balik....sakit hati...sakit expose mistik...semua ada...insyaallah sabtu nie berjumpa dgn owg yg spttnya..hope semua akan lancar...tak larat dah nak tanggung neh....next week gak...nak p wat medical check up tuk fibroid aku neh....lama tak follow up...ntah2 kang g jumpa doc bebel lak kat aku...huhuhuu....hope segalanya lancar....serabut jugak klu pikir...uhuhuhuhuu..

Monday, October 17, 2011

BINATANG KE ORG KLU PERANGAI MCM NIE????


adoiyai....pilunya hati aku ...tgk..betapa sifat manusia zaman skrg @ owg kat situ...hilang terus sifat mulia yg patut ader pada diorg..gila babi ker diorg neh...sampai hati diorg keras ..tak bantu or tolong budak malang neh? lalu lalang depan mata...tp aper yg korank buat...lagi langgar ader arr...paling tak puas hati...terang2 van yg langgar tuh...takleh ke..ko berenti tgk ....ko langgar budak okkkk...bukan ko langgar binatang ker? lagi ko boleh blah...skali lagi tayar van ko tue langgar dier?? bodo tul la owg2 yg kat situ...ke sbb korank dah byk bagai makan kerbau pendek*b*bi* tuh...hati korank tuh hilang sifat korank sbg manusia??? binatang pun tak mcm nie la wei...adeh sakit hati tul la!!!!!! yg kenderaan lain tuh??? ko pesal..? buta tak nampak??? bila tgk owg yg lalu lalang kat situ just tgk....ya ALLAH....mana hati korank letak ha? main lalu jek...pandang blah...bangang kan? !!!! lagi aku nak karang..makin lagi hati aku sakit!!! korank tgk la kebangangan manusia di atas nie!!!!

Friday, October 14, 2011

HADAP LAGIK~`~~~~publiC~

hadoii...smlm dah jaga..hari nie still turn aku(actually last week but kwn ajak tukar)...smlm punya kelakar..samp lupa nak post entri pasal kaunter neh..smlm 1st time aku jaga kaunter ..terpaksa berhadapan dgn "org gilak@kurang waras akal"....member2 kat kaunter nie mmg hari2 mencabar la job diorg..saper kata jaga kaunter nie takde cabaran..aku yg ikut turn pun akan terasa cabaran itu...even berdepan ngan ramai public2 yg berbilang kaum..berlainan bangsa n bahasa...ader yg bikin panas..ader lawaknya...ader segalanya lah..aku nie kategori owg yg ok lah..takat nak hadap public2 nie..sbb dah biasa...owg slalu ckp ..klu g kaunter kerajaan semua staff cam kureng "budi bahasa..senyuman...kemurahan hati "...ahaks..tue terpulang la pada individu sendiri...customer always right..tue yg "customer pegang...so kita just jalankan tanggungjawab..biar ikhlas....janji aku tak mcm tue...ok..berbalik psl semlm....sedang elok aku dok rileks melayan blog..haha...tu jek la...sbb borang beli rumah habissss....letak signbord...owg baca jek...takyah soal jawab..cuma jawab bila borang ada balik..hikhikhhik...payment pun kureng...so dekat2 time aku habis jaga..tetiba ader satu amoi nie...bg salam..pelik gak aku...muka cina tp bg salam..owh muaalaf....dia sua kertas kat aku ader la lam 3 keping suh aku ambik..aku pun slamba soal dia..."yer ..borang apa? " skali kwn aku yg sblh kaunter aku nie..tempik...anne...tgk komputer...jgn pandang...serius terkejut..aku terus pandang pc tanpa peduli public td...dia punya la nak ambik attention aku...sua2 kertas..suh gak aku ambik..mak aiii...knp...? bebudak sini dah gelak...siot...owg gila rupanya..diorg ckp dia hari2 akan dtg kaco...kdg2 siap menari depan diorg...tempik suka hati...kdg2 curah air...dah la kaunter kat KOMTAR nie open..laluan owg...hadoi...sip aku terselindung dlm kotak kaca...safe la sikit....uhuks...tobat aku klu nampak public yg meroyan suka hati neh...

Thursday, October 13, 2011

apa2 jer lah - mood ( jaga kaunter)

halawehhh...ari nie bz membuat payment...kemaskini bil2 utiliti nie...uhuks..idea pun mcm aper ntah...kejap ader kejap ilang..so dr tadi aku berkobar nak update..bila sampai jek kat kaunter neh..hahha borang PN1 habiss...so aku ader masa free la...terus bukak blog..nak update...damnnnnn....ilang idea...nak tulis aper...punya la byk menda jadik kat aku mggu nie...satu pun takleh nak recall...adakah ini menandakan "aku dah TUA"? pulak la kan bila pikir camtu..terus down ...nak nangis...knp aku lahir awal...huhuhu...takpelah..umur tue dah mmg takleh nak injak la kan..so jaga yg paling penting...penampilan n rupa paras..hawau kan...hahahha....so sape nak nampak muda...muka kena ceria slalu...klu wat banci neh...tanya soklah...agak2 baper umur sayer...? sure lari dr umur sebenar....hahhaha..apa2 jelah...janji hati happy!!!

bz

OK.....RASA NAK UPDATE.....TP AKU BZ WAT PAYMENT NEH....TIME LUNCH K....AKU UPDATE!!!!!!!!!!!!!


SEKIAN!!

Tuesday, October 11, 2011

mood - membaca

walaweh..hari nie...even keja dok menunggu..so aku wat tak reti jek...dan menerus aktiviti yg aku dah stop last week...hehhehe...sambung dgn cuti laks..mmg tak best arr....sbb takleh layan blogger2 yg rajin update..yg aku akan tgu tiap kali entri baru diorg kuar...so hari nie..after lunch..aku lepas ngan opis mate akudakjahat lepaking after melantak...kihkih..dia neh mmg suka baca blog2...paling syok dia la yg akan bgtau aku blog2 mana yg best...aku start buat blog neh sbb dia la..hehhehehe...tu jek...dia nie takleh puji lelama kang dia kembang....hahahhaa..anyway..start dr add blog yg dia kasik..habis semua aku jelajah...wah...rupanya ramai lagik blogger yg glamer2...n life diorg penuh dgn warna2 kehidupan...ada yg boleh di ambil panduan...sbg ingatan...wah....sgt buang masa kat opis nie...haahha anyway...continue baca blog lain laks...

gastrik + migrain = sengsaranyerrrr

adeh...tangan dah gagah nak update...tapi dlm otak pikir menda lain..skali taip entri lain..hahhaha...mggu nie kesihatan kurang memuaskan...mggu lepas mc ..uhuks...sakit....migrain + gastrik...adoii la..sengsara aku rasa..nie la gastrik aku paling teruk since a few years dah tak jadik mcm nie..klu migrain tue dah mmg slalu sgt....aku punya habit makan pun tak sama...suka bekpas pepagi..mkn yg heavy sikit..pastu lunch tak mamam...pastu baru dinner...tue la padahnya bila asyik suka megi jek kan....sbb MALAS nak tapau....or ? hahhaha paham sudah.....so...bekalan utk hilangkan kesengsaraan aku nie....skrg..aku kena mkn kerap...portion sikit2 tp kerap...sbb takleh biar asid / gas gastrik berkumpul....sbb dah bleeding..takut jadik ulser plak...huh...payah la..bila sakit nie....

serius sedap nestum fruits tuh..yg dlm botol tuh...perghhh tak sedap..tp kena telan klu keadaan tak izinkan..

biskut isi perut time2 keja...+ nestum

hot choc yg dah di unpack...balang kuih raya...hahaha

red beans bun...bekpas pagi2!!!

Monday, October 10, 2011

BERDUA BERSATU

kenapa cinta kita
selalu saja diduga
bagai ada tak merestu
kita berdua bersatu

atau mungkin kau dan aku
ditakdir untuk berpisah
walaupun melawan arus
kita berdua bersatu

seringkaliku mendengar
patah tumbuh hilang berganti
tetapiku tidak mahu
cinta selain darimu

jika denganmu salah
kutak mahu yang benar
jika denganmu rebah biarlah kutercalar
walau dilanda badai
kusanggup kerna ku mampu
kita berdua bersatu

jika denganmu kabur
kutak mahu yang jelas
jika denganmu hanyut
biarlah aku lemas
walau dilanda ribut
kusanggup kerna kumampu
kita berdua bersatu

Thursday, October 6, 2011

artis....

adeh la..aku sengsara dah nie...dr smlm k...layan kan gastrik nie...nie pun aku still sakit lagi...uhuks...tension....uhuks..dlm dok nak citer pasal sakit...aku nak update la kan...aku kan suka baca blog2...yg kira best bg rileks otak aku kan...so citer cenggini...dr tahun lepas lagi aku dok layan blog satu artis neh..mmg klakar la gaya tulisan dier...suka tgk dia update pasal kerja, family n yg paling best skali...pasal bibik yg kerja ngan dia...tp lama gak la dia tak update blog die...last bulan 2 kot tahun nie dia ader update..so saja2 la carik twitter dia kan..kot2 la ada..so terjumpa..dah lupa aku tweet hari ape ntah....lewat mlm tue...mak aiii dier reply tweet aku..ahaks..ko ...teruja kkkk...artis yg sibuk buat job sana sini bleh balas tweet aku....dlm byk artis yg aku tweet...dia nie ja la yg rajin membalas...so smlm entah camna..bosan agaknya aku neh...+ ngan migrain..aku saja tweet..hehhee...dgn secara yg aku harapkan la kan...mmg dier balas la...even letey bekerja...lewat gak la..aku pun tak tanya dia tgh shooting ke aper?? cuma minta dier update blog yg gila-gila tue..tuk aku sbg peminat nak membaca...hahahah eh..aku tak ckpkan artis mana...dia nie la..amyzaaznan ...tak sombong hokeyyyyy ngan peminat..even aku bukan glamor pun..blog pun ala2 syok sendiri...so rasa teruja ja la kan....korank hadoooo??? aku hadoooo...hahhahaha

kelas ko ....ahakssss

Wednesday, October 5, 2011

apa saja yg boleh kasik perut kenyang+sedap = kat situ la kami

 kat mana aku n akudakjahat ....makan on last friday....samp over time rehat..hahahhaa.....layan jek la yer....gambar2 neh..malas nak taip..coz manyak keja

KAT SINI LERRRR



ICE PEACH TEA..SGT SEDAPPPP!!!

SMOKE SALMON...CAIR DI DLM...

CEASAR SALAD....SEDAPP OIII...THANKS PAIE...

HA KO....MELANTAK TERUS...CHEESE CABONARRA

AGAINNN

RED VELVET!!

MAKAN ADA GAYA KAN..HAHHAA

SENYUM + KEKENYANGAN YG AMAT

REST SAT...MENGAH MKN

AUWWWWW.....CENYUM

SEKSI KE PAIE?

WHICH ONE YOURS?

DESSERT..SEJUK OTAK KAY!!!

LETS COUNT