BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 22, 2009

Sakit lagi!!!

Tak berapa hari lagi kita semua akan melangkah ke tahun baru...tp bg yg muslim dah pun masuk tahun baru bg kalendar islam...bertepatan dgn diri aku kali nie...bg aku tahun 2009..sangat mencabar akal fikiran dan hati aku..jatuh bangun diri aku sbg insan ..sbg anak....dan..semestinya DIRI aku SENDIRI...sbg insan, belum cukup lagi aper yg harus ku pelajari dlm hidup...sbg seorg anak..aku dah cuba sedaya upaya meraih kasih yg aku dambakan..tp keadaan takkan sama walau usaha aku juga tidak seberapa..kasih ibu bawa ke syurga..kasih ayah...aku dahaga...bgtu pun aku lalui walau hati aku menangisi aper yg telah berlaku..sbg seorg anak , aku cuba tidak melanggari batas2 derhaka...alangkah happy hidup aku...diri aku sendiri terluka tiap masa ini berdetik...bg aku aper yg terpancar dr raut wajah aku..tak saper yg akan fahami sehingga akhir hidup..kdg2 aku jugak keliru..hati & perasaan melebihi akal fikiran..aper yg aku buat..aku lalui ini utk hidup aku sendiri...tiada tmpt lain yg aku inginkan , aku ingin hidup aku, diri aku sendiri ...TAHUN 2009, kesihatan aku paling terjejas...harap new year nie..aku makin sihat...dlm dok menulis nie pun aku tak sihat lagi...mc pun dah habis...klu ader salah & silap , aku minta maaf...takut2..esok tiada lagi...bagiku...

Wednesday, December 16, 2009

Tahniah Kpd Sue!!

Berakhirlah satu penantian..semalam kwn aku "suraya" dah pun selamat melahirkan BaByGuRl..huhuu semuanyer selamat & lancar...amin..aku pun ader sama..hahahah..ambik pengalaman jadikkan panduan...kuang3..cam aku lak dah mengandung..huhu..
Bila dgr ajer citer pasal org beranak..aku pun kecut..ehm..BILA la..aku lak nak rasa semua nie..huhuu

Monday, December 14, 2009

SLE....sangat menggerunkan!!!

JUST LOOKING FOR SLE DISEASE.....korang bacalah & ketahuilah....antara sintom2nyer...
aku sedih sgt!!!!

Tuesday, December 8, 2009

Rasa yg Sgt Bengang!!!!

Rasa yg aku paling benci...!!!! benda yg banyak tak dpt aku huraikan...makin hari makin merapi dalam hati..lenyapkan SAHAJA?..patutkah aku terus begini...???!!!

Saturday, December 5, 2009

SAtu lg KeGembiraan Dlm Hidup SEtiap Insan!!!











Tiada kata secantik bahasa..utk mu adinda(ape kena mengena lirik nie)...ha.hahha..secara rasminyer kawan aku nie dah jadik BINI ORG...huhuhuhu..anyway congrats...aku tumpang happy samer n tumpang makan skali...huhuhu ader baper gambar yg aku loadkan secara Rasmi...huhuhu tengok la k...

PAgi!!!

Ehmm...hari yg sangat membosankan...semua budak umah aku balik kg...aku still kesorangan kat sini..anyway...ader peluang utk riangria..tapi hati aku takder mood.."happy birthday along"..so sorry maklang tak dapat join...(slalu aku yg jadik org pertama wish n bg hadiah) but this times...aku menyendiri...semua family ader kat KULIM..kecuali aku..terasa hati kah aku nie?....huhuuu...tapi takper aku akan happykan hati sbb hari nie kawan baik aku akan jadik isteri kepada sang lelaki yg dia kasihi..huhu..selamat berbahagia...dan jadik isteri yg solehah...amin.....jap lagi aku sampe k...

Friday, December 4, 2009

hari2 aku!!!

ehm...bagaimana nak mulakan semua ini..
nielah tempat yg dapat aku luahkan rasa hati aku..tanpa ditafsir segalanya...jari aku saja yg lancar melahirkan resah yg aku alami selama ini...
Hati yg tak tenang..mungkin kah ader penawarnye?...keliru dgn diri sendiri..mengharap pada satu perubahan dalam hidup...jejak2 yg akan aku lalui...ada bahagia mengekori?
Kesal dan sangsi dalam hati nie sering silih berganti...aku jugak tercari-cari aper yg aku inginkan..dalam hati ader duri...tercucuk sendiri...aduh..rasa sakit pun sendiri...mengaduh pun...tiada yg akan peduli...sbb aku sentiasa sendiri...mungkin aku penting kan diri atau menghalang diri aku dr dikecewakan lagi...knp sedikit benar masa yg diberi utk aku kecap bahagia..@ aku yg harus terus mencari...BAHAGIA!!!!!!! takkan tenang hati ini selagi tak temui apa yg aku cari?!!11

Thursday, December 3, 2009

thats what i feel...!!!!!

i can't help but see what you are thinking...you wonder what happened to us...you thought that you owned my heart and soul...you thought that you had me wrapped around your finger so tight...but there's something that you should know..you don't lose someone over night...it's shouldn't take you by surprise...it may be too late when you realize..YOU LOSE A HEART ONE STEP AT A TIME...i'm not trying to make excuses..THERE are NO SIMPLE ANSWERs TO EXPLAIN..i never meant to hurt you this way..i never meant to cause you any pain..i can't put it into words or tell you why it happened this way...it wasn't any one thing that you did..it was all those little things that you didn't do...i know it may be too late to realize...BUT YOU LOST A HEART ONE STEP AT A TIME!!!

AppointMent with Doc?!!!


ehm..mmg dah parah agaknyer....condition badan dah lain mcm...dah ader sintom2 yg agak ketara...so doc...here i come...pls tell me that im will be ok n healthy....

Aper nak jadik dgn aku?!!!!!

ehm..nilah "hari bahagia" yg aku katakan..at least one of my
bestfriend akan akhiri jugak zaman bujang...at least aku dah tak
payah nak simpan rahsia nie lg..penat dol simpan rahsia...ramai gak yg terkezut...ahaks..aku dah takder geng bujang dah...tggl

la "daku" kesorangan...klu tak tentu aku yg kawen dulu..ehmm
dah nasib badan....congrats..yek...paie..nanti saper nak teman aku karaoke n main bowling..huhhuhu sedihnyer..dulu aku pun ader cincin camtue..tp pulang balik...isk3....!!!ehm..hari bahagia...05/12/2009!!!!

Monday, November 9, 2009

Secara Rasmi!!!


secara rasminyer housemate aku yg tercantek..n terbest..dah pun pindah..huhuhu dah hilang seri malam2 ..kat umah..dah kureng corum nak gelak cam hantu...tapi skrg dah berganti dgn owg baru...sblum tue aku lak pindah..bilik ajer la...huhhu...nie selepas di transformasikan bilik dulu jadik bilik yg skrg aku dok..huhuhu..saja nak tunjuk..nie la ..cadar baru, carpet baru..semua la lebih kurang baru...

Hello...blogger!!!!

salam..wat kekawan aku yg masih setia berblog nie..huhuh..dah kali ke baper yek aku dok tulis nak update blog..tapi tak wat pun..huhu..tp ader aku kisah???..hmmm..mmg aku kisah..tapi tak sempat arr aku nak mgupdate kan aper yg dah jadik dalam hidup seharian aku nie..dah terlalu banyak yg aku lalui...
Sedih tue dah mmg arr ader...gembira pun ader...ehm paling terbaru dlm hidup aku ialah...adik aku yg kawen tue dah pun "mengandung"...huhuuhu..bertambah la anak sedara aku...last2 anak dia jugak la yg bakal membuli anak aku nanti..huhuhu ader ke anak..kawen pun belum????

Friday, October 16, 2009

Lamernyer!!!!!

Lamenyer aku tak update blog aku nie...ehm...sejak keta aku kena pecah itu hari...kali nie..malang lagi nasib aku...umah kena ceroboh...sangka aku tinggal kat tingkat yg tinggi nie bole la lari dari musibah nie..tapi nak wat camner...dah nasib aku ngan bebudak umah...

Tapi alhamdullilah..semua selamat..cuma terasa fobia sedikit..bila sowang2 kat umah...
aper pun aku akan terus meng"update" blog aku dalam masa terdekat nie..menjelang" Hari Bahagia"...jeng3....kpd kekawan...TUNGGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, August 31, 2009

"Cilakak..saper Punya keja nie???"




huhuhu..malangnyer hidup aku lately nie...huhuhu dah la bosan .."sehari sblum merdeka...abg PEL kena pecah...habis cermin keta..uwahhh...lg sedih cd player aku dlm keta kena kebas...arrrggghhhh...saper punya keja nie...kad touch n go aku pun dia ambik...cilakak tul la..dapat ..aku siat kulit....dlm byk2 keta..knp abg PEL aku yg ko pilih..."samdoll...."..huhuhu dugaan bulan puasa nie....isk2...mana ader duit nak beli yg baru...huahuahua....

Thursday, August 27, 2009

Puasa & Aku!!!

Puasa cam tahun2 lepas jugak...so SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA KEKAWAN.....aku cam nie la hidup aku....sunyi sgt....entah la..mungkin nie yg aku rasakan skrg....kosong sgt...tiada yg istimewa ....cuma dalam family aku akan bertambah ngan kehadiran org baru..sama2 la kita nantikan....aper yg aku rasa skrg...SUNYI & BOSAN!!!!!

Tuesday, July 21, 2009

Shawl rekaan aku..he3..


Ehm..nie lah salah sorang opismate yg support business aku..he3...hari nie..dia pakai shawl baru ke tempat keja...so aku pun snap la gambar tuk tatapan korang....ader lagi yg pakai..tapi tak sempat nak snap gambar la...sejak camera aku rosak nie...byk scene menarik aku tak sempat rakamkan utk private life.....hu3....thanks frend....

Girls Outing @ Secret Recipe!!!

What else we can do with it??...just enjoy our meal..dinner so...owesome...macaroni yg bersalut cheese...yg begitu mgoda...air yg sejuk membasahi tekak...dan cheese cake yg bakal menambahkan berat badan..tapi ader aku kisah!!!! Memang lazat n korang kena cuba...walah..enjoy makan!!!






Weekend n Birthday Partie!!!!



he3..nie..la xtvt hujung minggu aku..he3..my lovely niece punya birthday yg ke3 thun..hu3....nie yg paling aku geram nie.....kek sedap giler tajaan secret recipe n di bayar akak aku....kih3hapi birthday to aimi!!!



BerMulanya Hari JumaaT..So Enjoy!!!!

Jumaat Dtg lagi..huk3..so time nie di gelar enjoy day..bg aku ngan kekawan..arie nie la..yg kitaorg slalu borak n wat aper2 yg boleh kasi pecah suasana harmoni kat opis...kali nie aku n geng bebudak jahat..gie karok sampai kering anak tekak...aku loadkan salah satu lagu dr kawan aku yg suara nya ala2..gitu..!!!1
video

Monday, July 13, 2009

mY frenD with Her Magic Hands ...Cups CakeS





Rasanyer time nie last week...aku ngan peon tlg member yg sorang lagi wat cup cakes tuk di jual kat skolahh kwn kitaorg ngajar..HARI GERKO...huwah..teringat aku time hari GERKO kat skolah teknik dulu...byk sgt kenangan ...terindah...isk3...teringat la plak...time nie peon sedang myiapkan tempahan dari murid2...cayalah..chef kiter nie..aku tukang ambik gambar ajer...kih3




New Shawl!!!!



THIS MY NEW SHAWL STOCKS AND DESIGN...hu3..dah lamernyer aku tak update blog aku nie...dah macam2 hal jadik dlm hidup aku..dah cam kucar-kacir...dalam beberapa bulan nie..kesibukan aku melampaui batas waktu sket..mana dgn keja aku lagi...nak cari material utk wat shawl2s yg di tempah oleh kekawan aku nie...thanks girls..support aku nie..baru nak niaga kecik3....hu3..nie lah hasilnyer...saper yg ada pertanyaan...lets me knows k...sowy la..kalau tak dpt tgk byk shwl yg lain..terpaksa load mcm nie..sbb loading 1 per 1 lambat sgt...aku pun byk keja..keja opis pun wak balik umah...arrrgggghhhhhh TENSION SIOT!!!!AKU DEMAM!!!!!












Tuesday, June 23, 2009

KendUri Kawen Adik AKu!!!!






Nie la sedikit sedutan lensa aku pada hari tue...aku pun dah ngantuk nie...tak tahan dah...saper yg nak tgk gambar2 lg..mai minta kat aku ajer k...takdernyer aku nak load semua dlm blog aku nie....calooo..!!!!

apE Dah Jadik???




WassUp...!!! puyoo...lamanyer aku tak update n lawat blog aku nie..rasa cam nak berabuk dah blog aku nie..anyway..hai..you alls..dalam 1 bulan nie mcm2 jadik dalam hidup aku....sedih..happy...semua ader...aku pun taktau nak letak entry yg mana satu...dah la masa aku holiday pun tak sempat nak add dlm blog..nie..pun satu kisah dlm family aku....


Adik aku dah slamat nikah..so dah bersuami la kan...aku pulak..telinga dah nak tercabut..pasai sedara dok kalut tanya..psl aper adik kawen dulu...n ..bila nak kawen...so...aku pun tak tahan la wei...ingat leh kuar taik telinga...gambar nie masa diaorg akad nikah...

Tuesday, June 2, 2009

BerMuLa Dari Hari JumaAt!!!!




Kih..kih..hari2 percutian aku nie bermula dr hari jumaat...ehm..mula2 sedih arr sbb En. TEddy tak jadik dtg ari jumaat..dia ader meeting kat UM so tunda ari ahad..hu..hu..dah la excited nak jumpa..skali terbantut la plak..hu..hu...so ari jumaat korang pun sedia maklum yg opis akan jadik bising semacam sbb rehat panjang..

time nie aku cibuk dok sms...tiba2 peon snap gambar aku pakai new shawl..wakaka..so nie la xtvt kat opis ari jumaat

Hu..HU..berCuti & bErPisah!!!!

ha..lamernyer aku tak post aper2 n3 baru dlm blog aku nie..banyaknyer nak citer dalam nie..takpe..time nie aku kat opis..so limited sket aku punya time nak karang mcm2 dlm blog...kang aku balik umah aku process skit dgn citer2 baru sehangat cinta ku!!!

Tuesday, May 26, 2009

Mana Keja nie..aku takder Keja Nie!!!

huh..hari nie hujan lebat gla..habes basah keta aku..(nasib baik keta dah tak basuh 1 bulan)..dlm byk2 hari panas akhirnya "hujan yg tutun bagaikan mutiara"..skrg pun aku kan kat pulau mutiara jugak..huih..ari nie mmg best..keja lansung takder..bosan jugak bila takder keja nie..aku pun dok baca paper"hal ehwal dlm malaysia " skrg nie..malas betul kalau nak ckp psl politik kat negara kita nie..aper sbnrnya aku nak ckp nie..ha.a..aku mmg takder keja...dari pagi dok cari keja..sampai skrg pun keja takder..jealous plak kat peon yg dok fucos wat keja..biler plak dier rajin wat keja nie..slalu dkat2 kul 4 baru focus wat keja..woit...sudah2 la wat keja..

Friday, May 22, 2009

Bestnyer arie jumaat!!!

Arie jumaat dtg lagie..so tandanyer esok cuti..kih3..aku arie nie dok modify aku punya blog...so blog aku jadik lagi cute..huk3..aku tak reti sgt..tapi peon yg dok tlg wat..sampai time rehat pun tak kuar g mana2...duit pun tak habeish ...tapi arie nie aku lupa bawak duit la plak...terpaksa la pinjam kekawan!! Dlm poket ader rm3 ajer..camner leh tertinggal...slalu aku ader 2 tmpat utk simpan duit blanja..tapi salah satu beg tue aku leh lak tinggal kat dlm umah..ish..makin lupa plak aku nei...mentang2 umoq pun dah lanjut skit ajer...

Wednesday, May 20, 2009

aduai!!! Rindu sgt..

MySpaceKnp la kita akan rasa rindu dlm hati..tiap kali rindu tue dtg..kita seolah-olah hanyut dgn rasa yg aneh skali..tiap kali ia dtg..kita resah dan tak tentu arah..ehm..aku pun tgh rasa aper yg aku tulis nie..raser cam nak pecah dada ajer bila rindu dtg lagi..menitis airmata bila ia menusuk dlm hati nie..peh...jiwang giler ayat aku nie..leh wat skrip tuk citer ayat2 rindu nie...alahai..tapi betul arr ...siksa beb rindu nie...arrrrgggghhhhh....aku rindu niEEEEE!!!!! mana la aku nak lepas rasa rindu nie..huk3...MySpace

Aimi Punya Pasal!!!

video

My Best friend Weeding!!!



Sblum aper2..tahniah kat angah atas perkahwinan dia n pesot..nie kekwn aku masa time skolah men. Paya Keladi..all nie classmate aku sampai form 3, b4 aku gie teknik kulim..nie kekwn yg aku slalu lepak kalau aku kat k.batas..dulu kitaorg slalu lepak mkn char key teow n g karok samer..sbb masing2 time tue mgganggur ajer..so skrg dah ader haluan lain2..dr kiri tue zaharizal..keja kat kl skrg..tepi tue aku lah..kat penang..tgh angah(dah kawen ko)..kat baling..jdk nurse..n last skali azree..dier cikgu tau..kat kulai , johor..so time cuti public ajer la kitaorg slalu jumpa..tue pun klu diorg balik kg arr..skang angah dah kawen..susah skit la nak lepak ngan bujang mcm kitaorg..kdg3 aku ngan zharizal pun jadik jugak..hu..hu..bila la korang nak balik..aku takder geng arr..yg pasti klu kitaorg lepak mesti gempak punya tempat tue sbb masing2 ketawa kasi pecah bangunan punya..azree nie slalu kena buli ngan kitaorg sbb dier gagap skit..kdg2 tgk dia nak sebut pkataan pun susah.. skali ngan aku pun gagap..hey!!! its true..tp bila ngajor takla jdk gagap..k..guys..call aku k bila balik!!!

Weekend kat Umah Akakku!!!


Nie lah xtvt aku bila hujung mggu..klu tak dok umah..aku epak umah akak aku...yg bestnyer mggu nie..akak aku wat mkn tghari best sgt2..ikan bakar siakap, asam pedas batang keladi skali ubi dia arr..ayaq asam..peh..mmg kecur air liur arr..tapi aku ratah ikan ajer sbb masa pagi tue aku dah pekena briani kapitam..mmg kenyang sampai pecah perut..ish3...mcmana nak kurus nie..mmg takleh kurus sbb aku jdk tourist guide..so kena la bwk pelancong yg sorang nie..jln2 n mkn2 kat tempat yg sedap2..skali aku pun bedal..he3..aku pun jadik geram tgk anak2 sedara aku nie baik punya berendam..mcm nak join ajer..tapi diorg xkasi aku join sbb takut air semua limpah kuar n diorg xcukup ruang nak berenang..ader ke patut kata kat maklang mcm tue..ingat maklang nie gemuk sgt ker..kurus skit ajer dr ayah korang..isk3..takper3, umah maklang pun ade swimming pool..la..lgi...besar..(xpenah mandi pun kat situ..byk INDON)

Boon...Miss Youlah...!!!


isk3..windunyer kat boon...ha..nei la best friend ever aku..since kitaorg school kat sek.tek. KULIM tue..he3..kita org nie dah mcm kembar siam..so long our friendship..so to Som Boon Uchuphan..thanks for be my friends..ever...gambar nie di ambil masa trip kitaorg ker.....He3 taknak ngtau!!!

Hai..MorNing GengS!!!!!


Nokia express music 5800

samsung f480
Hai..everybody...wah..lamanyer tak menaip utk blog nie..bukan malas nak taip..tp bila ader keinginan tue..ader jer benda yg mncelah..ha..how urs weekend..best tak?!!! Ehm..aku best arr sbb aku dapt phn..baru...kih3...bestnyer...phone aku yg samsung nie aku dah trade in kat member aku..hu..hu..tapi touch sreen samsung lg best..sbb aku nie minat sgt dgr music so phone nie di hadiahkan kat aku..so aku mmg suker arr phone nie..skrg nie aku dok explore phone aku so aku lambat skit la nak on laptop n update blog nie...tp bila on ajer laptop aku tertumpu pada pc games la plak..nie yg mlambatkan aku nie..hi3..enjoy..

Friday, May 15, 2009

JaGa KaunTer Tgkat 3!!!!

Hu..hu..mood aku arie nie tak baper baik..aku tgh sedih giler sbb en.Teddy tak dpt dtg..coz dier g soromban..ntah mana janji2mu dolu2??? argh...isk..2..so...ari nie kaunter kat opis aku takder saper nak jaga coz org yg jaga kaunter semua cuti n nak g spital..ngan arahan dr bos..aku la kena ganti akak2 kat kaunter

Thursday, May 14, 2009

Nite At PutraJaya!!!!




aku mmg dah lama nak lepak kat putrajaya nie..slalu p cyberjaya ...tp asyik terlupa jer...lepas ajer antar adik aku kat cyberjaya...terus ajer lencong kat cini..he..he..dpt gak aku lepak kat sini..tgk indahnya pemandangan waktu malam kat putrajaya...kih3

My Younger Sis!!!!!


Nie adik aku yg blajar kat cyberjaya...time nie..baru jer lepas jemput dia kat PuduRaya....nasib baik aku ader at area sana..tak pasal2 nak kena antor dier n kekawan dier balik hostel..ehm..actually aku kena " seludup" diaorg masuk hostel..biasak la time dah out...kitaorg sempat lagi mkn2 n berposing kat the street nie ha..

" SubwaY"!!!



Ehm..lazatnyer....nie aku mmg suker makan sgt nie...sandwich yg paling tebal dan enak sgt....hu..hu..laparnyer!!!! Korang kalau ikut aku mkn nie..jgn terkejut sbb aku order mmg kasi pecah perut punya...kih..kih..

Aper nak Wat ha..aa..!!!!


Adoi...lamer gak arr aku nak update blog nie..ehm..tiap kali nak update ajer ader la hal yg wat aku tertangguh mission aku nie..hu..hu..byk citer tapi dah lupa plak aper yg aku nak update nie ha..lately nie..opis aku nie sentiasa ceria ajer..maklumlah "abah " kat opis dah pandai nak wat lawak...peon..pun samer arr..ader sajer benda yg nak dia lawakkan...ehmm...hidup aku makin ceria...kih..kih..Aper khabar En. Teddy???? Ha..gambr nie mnunjukkan shawl aku yg baru siap..he..he..kekawan yg nak order leh contact aku k..

Friday, May 8, 2009

MaK@n TimE!!!- After Bowling!!!

Korang nampak sedap tak??? terliur tak..aku mmg rasa nak ajer bila ushar gambar nie byk2 kali..nie la minuman yg peon pesan masa kitaorg melantak kat SC..huh..mmg besar arr balang dier..siap ader buah lagi..peon mmg suker makan yg saiz besar2..

Yang nie lak yg aku order..mmg best arr minuman nie..siap ader lemon lg kat dlm tue..rasa lak takyah tau la..mmg sedap..aku sampai lotih nak sedut air

nie..saper yg ader pundi kencing yg besar sure leh sedut punya...kih..kih..

kitaorg makan sambil tgu karaoke bukak kedai..setelah penat bertarung main bowling..nak berradu suara plak..masing2 dah mmg gian nak nyanyi..

LETS COUNT