BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 19, 2017

MIKAEL @ MIKA PART 2

part 2...

aku terima call dr housemate..minta aku sabar byk2....aku tau ade benda buruk..n aku tak terpikir psl mika.....dia end up bgtau aku yang MIKA dah takde...dah mati..YA ALLAH...tuhan saja tau keadaan aku masa tue..aku meraung jerit tak caya....aku tak percaya mika dah takde...sbb aku yg bawak dia g klinik...dia demam panas...dia dah makan ubat....dlm keadaan panik...aku n kawan aku otw balik umah aku..sepanjang jalan aku nangis..nangis pikirkan dia tglkan aku..tak tgu aku balik...aku tak sempat jaga dia time sakit..ralatnya aku....terus rasa bersalah...

rupanya jiran aku yg perasan, mika meninggal...diorg heran tgk dia diam..diorg cuba call aku..tp aku xalert..xangkat pun call...klu aku cepat2 balik lepas berbuka..mungkin aku sempat dgn mika...bila dah samp umah..aku tgk housemate aku dah kuarkan mika dari cage..letak kat bawah...lapikkan dia...ya allah..airmata ni mcm hujan....mengalir saat aku sentuh dia....badan dia panas lg..kaki dah mula mengeras...tapak kaki yg kiut miut pink tu dh mula sejuk....sedey aku hanya tuhan yg tahu..dia anak aku..peneman aku...dan jijie..pelukkan terakhir aku seakan xrela dia ditanam...belum puas lg aku minta maaf..belum puas aku jaga dia...akhirnya dia pegi....selamanya....


jiran aku tlg korek kubur tuk dia...Ya Allah..tak sanggup aku lepaskan dia.....keadaan yg sgt mengejut..tak disangka2....akhirnya...aku kebumi jugak mika....aku tau aku kuat..tp aku tak mampu kehilangan kesayangan aku mcmana sekali pun...3 hari aku xmampu buat apa..terkenang saat aku dgn dia...menangis takyah ckp....tido pun menangis....

Sampai ke hari ni dah seminggu mika takde....tak pernah aku lupa...pandang cage pun aku x mampu..apa tah lg tempat dia ditanam betul2 depan umah...aku hanya berdoa...mika tlg aku di akhirat...tiap kali bergenang mata nie teringat dia...

mommy sayang mika...mommy rindu mika.....jgn lupakan mommy yer......sampai saat nie...aku masih rasa..mika sentiasa ade!!!!


p/s : coretan nie satu2 nya cara..mommy ingatkan mika....mika sentiasa ade dlm hidup mommy n jijie..love u MIKAEL...





MIKAEL @ MIKA part 1

As salam semua,

lamanya tak post apa2 dlm blog nie..ade menulis jugak but end up dalam draf ajer...since mata ngantuk nie..meh cerahkan mata dengan coretan nie...still segar dalam ingatan ..


16 RAMADHAN 1438H  11/06/2017

mikael @ mika adalah anak ke2 yg aku ambik bela..seperti yg sedia tahu ...aku ade anak bujang JIJIE...umur pun dah 8 tahun...dah tua pun...since jijie pun kejap sihat kejap sakit..aku putus kan nak cari anak baru tuk teman kitaorg...akhirnya mika muncul dlm family kecik aku nie....dari besar tapak tangan...sampailah demoks sesama jijie....betapa cepat masa berlalu...mika dah almost setahun aku bela....membesar bagai juara...jadik cotton ball aku...




dia hanya kucing biasa ...dr baka jalanan yg diberi nama CHE TA.....tak pernah aku terfikir..aku akan kehilangan mika selamanya..


bermula weekend aku ....ade yg sedia maklum..mcmana mika leh end up dok dalam cage kat luar..
Mika nie anak jantan...lumrah dia nak merayau...mika tak garang pun sebenarnya....tp bila dia bley jejalan kat luar...dia taknak balik rumah kalau disuruh...bayangkan la bulu putih comey tu...bercomot la bila balik..since aku jaga mcm anak aku...maka sindrom mak2 sgt....anak jalan jauh diikut..diturut tiap kali suh balik...mika nie plak tak puas berjalan agak...bila aku suh balik...dicakar nya digigit...mmg luka yg dia bg ni..seumur hidup berbekas kat lengan n betis nie....cuma dia didenda...duduk dalam cage sowang2....bukan xnak masukkan dalam umah..but dia nie kejap aje...pastu meraung nak kuar...even dia dlm cage everything ok...bising nak kuar je lah....aku akan g kat cage dia everyday usap..borak n settle keperluan dia.....

selalu pesan dia...klu baik..mommy bawak masuk dlm...

AHAD 11/6/2017

settle kemas rumah, dlm kul 10@11 pagi..aku dah heran....naper mika senyap? selalu akan dgr bunyi dia pepagi....bila aku pikir, mlm sblm tu aku balik..dia xbising2 pun bila nampak aku...mayb tido aku pikir..but pepagi aku pelik....bila aku kuar nak kemas cage n bagi makan...aku tgk mika lemah...

Dengan muntah kuar air ikut mulut n hidung..aku dah panik...knp mika nie???
tak lengah lagi aku bwk mika g klinik..masa nie dia pasrah ajer....aku dah nangis pikir keadaan dia...
samp klinik dah jumpa doc..rupanya mika demam panas...masa tu suhu dah 41...tginya...klu kita pun...terbaring lesu..apa tah lg dia...aku rasa salah sgt letak dia dlm cage...lepas doc bg ubat n injection...aku bwk dia balik...n bg dia makan...aku peluk dia..minta dia kuat...n berjanji dia akan masuk umah...luka yg dia buat aku pun dah baik....besar harapan aku...tuk dia sembuh semula..

aku dah janji dengan kawan aku nak berbuka dgn dia...walaupun aku xsedap hati nak tglkan mika...lepas settle keperluan mika..aku baringkan mika dlm cage ....biarkan dia rehat..kul 5 ptg..aku bertolak ke umah kawan....even apa aku buat..aku asyik pikir keadaan mika..housemate aku pun janji nak tlg jaga kejap sementara aku xde g umah kawan..mcm2 aku pesan...lepas berbuka..aku asyik pikir dia...upload pic n video dia psl dia demam...dlm masa tue..aku terima panggilan dr housemate aku..yg otw balik umah...





continue....

Wednesday, December 28, 2016

SECORET SEPANJANG TAHUN 2016

aku rasa sejak menjak nie..byk blogger dah tak aktif..sama mcm aku..tp kagum lagi aku bila at least ada gak diorg tiap2 bulan satu entri...aku??? nan hado....bila start tulis..damn..idea hilang.....bila datang idea nak sambung...damn again....hilang...adoilah...kadang2 merintih tulis bagai nak rak...tapi taknak post...omg...mcm ade owg tgu apa aku nak post....huhuhu now tetiba jek rasa nak menaip...


end year dah..baper hari jek lagi nak new year....meh kita review...hurmmmm nak review life??? OMG!!! no way....life mcm biasa (hahahhahahahaha) dah boley agak kan....habissssss apa lg...up n down dah sebati dengan diri...diet n badan aku xdpt dipisahkan..kejap kurus kejap gemok...owh still main n handle netball team..this year we the 3rd ...arghhhh tipis jek....but thanks to all player...we did it....walaupun 2 tahun lepas perak...turun plak ke gangsa...nak wat camna...kita dah berhempas pulas..this year JOHOR tuan rumah..tgu 2018 -KELANTAN...


























2ND RECEPTION - THEME BOLLYWOOD ~ KULIM GOLF RESORT

2nd reception nie buat 2 pengantin serentak..coz adik i kawen dgn keturunan khan2 neh....theme bollywood jadik pilihan...tgh dok loading video2 lagu hindustan...tak tau naper error...so pic jek ade...later update if ok....mayb size video besar kot..hehhehe

mekap sendiri jek

my aunty yg owg selalu ckp sama muka















adik bongsu punya wedding...

as salam n hai...

lama tak berblog nie ...so kita start balik..yang dalam draf tue biarlah dalam draf...tak mampu rasanya kuarkan semua draf2 tue..ade yg diluah dalam tu dah tak sesuai dengan skrg..so meh kita kuarkan apa yg fresh dalam otak nie.....the only younger sister dah nak kawen.....:(....last tinggal akak jugak...hahahaha 

2/12/2016- Malam berinai....only family member n kawan2 rapat adik yg join...dok homestay senang..theme kampung gurl..abaikan pic gedik abg ipar tu....my bro in law sowang lagi baru sgt samp dr SABAH!!!





baju kedah n kain batik ( kain tu mak yg pakaikan)








my choice henna
WEDDING DAY 3/12/2016 - LAYAN PIC JEK K....LOVE STORY WIT HAPPY ENDING

MY MEKAP - LOVE IT


















LETS COUNT